Съобщение
За сайта и форума Предложения и коментари за сайта и форума


Затворена тема
 
Инструменти по темата Режим на показване
Старо 28.07.09, 13:06    97   #1
YourMadonna
Senior Member
 
 
Регистриран: 22.07.09
Постове: 272
Default Правила

0. Като цяло във форума важат някои основни прости правила. Всеки подфорум може да има СВОИ собствени правила, които могат да противоречат на общите правила. Те може да са написани или да са неписани (т.е. при запитване да се отговаря кое е подходящо/разрешено).

Като цяло в модерирания раздел следните няколко неща са неподходящи:

1. Обиди, системно лъжене, клеветене и нецензурни и мръсни изрази. Това включва обиди към участници и към Мадона. По отношение на снимките - същото. Неблагоприятни снимки ще бъдат заменяни с линкове, а обидни - скривани. Заплахи, лични нападки, грубости, бруталности, заяждания, злоба също са неподходящи.

2. По отношение на рекламата и линковете - принципно такива може да се пускат, стига те да не са към сайтове, които не позволяват пускане на обратни линкове към тук. Понякога, въпреки това, такива линкове ще могат да се пускат (по изключение), но ако модератор прецени, че не е подходящо, ще редактира постовете. Ако искате да цитирате конкретна тема другаде, не се притеснявайте да пуснете линк към нея.

3. Изнасяне на лични данни, както и снимки и видеа на хард порнография, жестокост или насилие или компютърни вируси, вградени директно в постовете или като линкове без нужното предупреждение, също са неподходящи.

4. Потребители, които защитават или действат (или са действали или активно бездействали) в интерес на други форуми, подлежат на същото третиране, което се прилага в подкрепяните от тях форуми!

5. Във форума се пише на кирилица освен ако в поста не се изтъкнат основателни причини, поради които авторът не може да пише на кирилица. За удобство може да се ползва някой онлайн транслатор като примерно ТОЗИ (сайтът е от черния списък, но това не пречи да го ползваме за тази цел докато не се намери по-добър адрес). Системното писане на латиница не е подходящо.

6. След 3 предупреждения, на четвъртото нарушение следва бан.

7. Теми-ебавки подлежат на цензура според преценка на модераторите.

8. Всеки автор на тема има право темата му да бъде изтрита по негово желание. В такива случаи се изтрива темата или се разцепва. Участниците, писали в тема, която е била премахната в тези случаи, имат право да получат съдържанието на постовете си в разумен срок след изтриването и (две седмици). Същото важи и за цензурирана тема (първи пост) поради нарушение на правилата. При изтриване на постове, всички постове, които са под изтривания пост от гледна точка на дървовидната структура на форума, също подлежат на изтриване. Затова е коректно като отговаряте, да отговаряте точно на поста, на който искате.

9. Темите и постовете не се изтриват истински, а остават скрити, за да може в случай на оспорване на решенията, да се провери какъв е случая или да може да се възстанови поста на автора.

10. При малки нарушения постът може да се редактира от модератор само в частта на нарушението като думите се заменят с други знаци с различно форматиране, вместо да се трие поста.

11. Решенията на модераторите могат да се коментират и оспорват в този раздел. Не е възможно да се очаква всички решения на модераторите да са безгрешни при голямо количество постове. В случай на основателно оспорване постовете ще бъдат възстановявани.

12. Тъй като форумът има такава функционалност, че в началото на всеки пост се вижда на кой пост и автор е отговорено заедно с номер и линк към този пост, то по своя преценка модератор да може да премахва пълните цитати на постове в постове, когато е ясно на кого се отговаря и особено, когато те са дълги. При нужда цитатите могат отново да бъдат включени в поста. За да е коректна тази редакция, трябва да се изчака времето, след което авторът не може да си редактира поста (4-6 часа) и да се сравни изтривания цитат с оригиналния пост.

13. Темите се пускат в съответните раздели. Системното нарушаване на това правило, се счита за нарушение и се санкционира.

14. Форумът е за фенове на Мадона. Потребители, които с поведението си системно показват, че не са фенове, подлежат на изтриване заедно с техните постове. По тази точка може да не се налагат предупреждения, защото с предупреждения фен не се става.

15. Към момента на въвеждане на горните правила следва форумът да се изчисти от съобщения по преценка на модератор.

16. Пишещи през IP-адреси - потенциални проксита и нерегистрирани могат да бъдат модерирани по съкратена процедура по преценка на модератор ако се прецени, че са потребители, които вече са с нарушения на правилата.

Горните правила могат да се дискутират.
__________________
YourMadonna е офлайн  
Затворена тема


Активни потребители, разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 регистрирани и 1 госта)
 
Инструменти по темата
Режим на показване

Правила за публикуване
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Включен
Емотиконите са Включен
[IMG] код е Включен
HTML код е Изключен

Отиди на


Всички часове са GMT +2. Часът сега е 20:47.